Art-Koken-met Panne
Art-Koken-met Panne
  • Home
  • Welkom...
  • Tips.
  • Voorwoord van Chef-koks
  • Boodschappen en Visie en Zo
  • Gekweekte Tarbot van Prodemar. Beter voor de natuur...de natuur...
  • Workshop kaas maken. De Kaasserie.
  • Kookboek "Amsterdam aan Tafel".
  • Contact.
  • VOOR Bij De BORREL.
  • Borrel nootjes.
  • Chips.
  • Gefituurde Baka Bana Balletjes
  • Aprese Friet
  • Japanse gefrituurde garnalen kopen
  • Jalapeno Peper met Honig en Kaas. Uit de oven.
  • Gebakken Runder Nieren met Spek.
  • Brandnetel-Kroketten
  • Brandnetel loempia's.
  • Boerenkool-Kroketten
  • SAUSEN RECEPTEN.
  • Sambal
  • Aioli saus.
  • Frisse sla saus
  • Tzaziki Saus. Frisse Griekse Knoflook Saus.
  • Indonesische Pinda Saus
  • SOEP RECEPTEN
  • Hollandse boeren snert
  • Mitori. (Bananen Soep)
  • Vegetarische Pinda Soep.
  • Javaanse Pinda Soep
  • Kreeften Room Soep
  • RECEPTEN SCHAAL DIEREN.
  • Gumbo Gevulde Crab
  • Krab Pastei Spiesjes
  • Octopus uit de Wok
  • Knoflook Garnalen
  • Kam Schelpen.
  • Wijngaard Slakken.
  • Woestijn Garnalen.
  • Gebakken Woestijnwormen
  • RECEPTEN VIS GERECHTEN.
  • Karper uit de Oven
  • Gerookte Karper
  • Snoekbaars gestoomd met Thee
  • Gezouten Schar vis uit de oven.
  • Kabeljauw spek spiesjes.
  • Gerookte Poon.
  • Frise Tonijn Warp
  • Ierse-Zalm
  • Roggenvleugel met Olijfen
  • Zonnevis uit de Oven.
  • Gerookte Pieterman Vis
  • Vis-Masala.
  • Thaise vis rolletjes met Aprese.
  • VLEES RECEPTEN.
  • Herten vlees uit de tajine.
  • Eend uit de tajine.
  • Sudder vlees uit de tajine.
  • Drie soorten Varkens vlees op ze Hindoestaans
  • Limburgs Zuurvlees.
  • Kwartel eitjes met asperges uit de oven.
  • Indonesische Stoofvlees uit de Wok.
  • Eigengemaakten Runder Rollade
  • Kip Toscane
  • Kip-Masala
  • Kip Pastei Spiesjes.
  • Kip Kebab.
  • Konijn op ze Limburgs.
  • Konijn op zijn Vlaams
  • Kikkerbillen op zijn Thais
  • Parelhoen
  • VEGETARISCHE en GROENTEN.
  • Vega-Pasta-Oven-Schotel
  • Avocado met ei uit de oven.
  • Vega Burger.
  • Verse Vlaamse Friet
  • Bloemkool uit de Oven
  • Gebakken Kommer
  • Courgette uit de oven.
  • Kruidige aardappelen uit de oven.
  • Ijsjes enzo
  • Peper sambal ijs.
  • Brandnetel ijs
  • WILDPLUKKEN met Koken met Panne.
  • Brandnetel
  • Gebakken eitjes met paardenbloem bladeren.
  • Gebakken spiegel eitjes met penning kruid.
  • Boerenwormkruid pannenkoeken.
  • Europese berenklauw uit de wok.
  • Paardenbloem soep.
  • Gepaneerde margriet bloemen.
  • Daslook pesto.
  • Chinezen Omelet met Teunisbloemen en Daslook.
  • "Koken met Panne"

Wildplukken is een eeuwenoude kennis op eten. Er zijn veel planten in het wild die eetbaar zijn. Tegenwoordig is het een culinaire hobby. Maar zeer lekker en verrassend. 

Ik zou wel het advies geven je in de Wildplukken materie te verdiepen. Er zijn ook veel giftige planten. Die op eerbare planten zeer veel op elkaar lijken.

Zelf pluk ik uit de natuur, wat zoveel voor komt. Dat het niet valt uit te roeien. De recepten zijn dan ook van wilde planten soorten. Die zeer algemeen voorkomt in de Nederlandse natuur. 

Tegenwoordig zijn er veel boeken er over. En cursussen. Ook online. De online cursus van Wilderpad raadt ik aan.

Dit zijn recepten zijn makkelijk en zeer toegankelijk. 

Erik-jan-kruyssen 

 

( foto: brandnetel kroketten)

 

De Kunst van Koken, met Koken met Panne.

 

Recepten uit  de diverse wijken, de Bijlmer in Amsterdam.

Van Limburg tot Zeeland,

Suriname, Ghana,  Nigeria, Nederlands Antillen.

Amerika,  Indonesische, polen,

Italië, Marokko. Enze...

 

De multiculturele bijlmer keuken.

eigenlijk van over al vandaan.

De recepten zijn zo uitgelegd. 

Dat iedereen er uit kan komen.

 

Ik wil laten zien dat iedereen kan koken, simpel. 

Of een hoogstandjes, waar je indruk mee kan maken. 

Bij je vrienden, familie, of een date...

 

Iedereen kan koken, iemand die zegt dat die dat niet kan. Bestaat niet. Het lukt echt wel wanneer je meer zelfvertrouwen er in hebt. En het gaat bij Iedereen wel eens mis. Ook in een vijf sterren restaurant.

Eten is leven!!! Of je het nou voor je zelf, je gezin of voor anderen doet...

het kookboek komt er ook aan...

 

De Afbeeldingen en recepten.

Zijn door Erik-Jan Kruyssen gemaakt.

 

Eet Smakelijk!!!

Kwartels eitjes met asperges uit de oven.

 

Kwartels eitjes. 

Asperges. 

Aardappelen. 

Gemalen kaas.

Ongezouten roomboter. 

Olijfolie. 

Peper&Zout. 

 

Bereidingen. 

We koken de Kwartels eitjes ongeveer 3 minuten. We snijden de aardappelen ik blokjes en koken die ook. Dan de asperges even koken. Dit laten afkoelen. 

We doen eerst de aardappelen in een stenen oven schaal. Dan de asperges er over heen. Legen er een paar plakjes roomboter er op. De gepelde Kwartels eitjes er over heen. Dan de Gemalen kaas er over heen strooien. Peper&Zout er op. En een beetje Olijfolie er overheen. Zorg er voor dat alles goed is verdeeld. Laag voor laag in de oven schaal. 

Dit legen we in de oven op 170 graden. Net zo lang dat het kaas gesmolten is. Ongeveer 30minuten. 

En jet is klaar om te serveren...

Eetsmakenlijk. 

Powered by JouwWeb