Asperge-Friet.

 

Hele verse Asperge.

1 Ei.

Maizena.

Paneermeel Naturel.

Ketjap

Kerrie.

Nootmuskaat.

Olijfolie.

Peper. Zout.

Roomboter.

 

Bereiding:

 

We snijden de hele Asperge in twee stukken.

Die Koken we in het Water.

 Met een beetje  Zout en een beetje Olijfolie.

Als ze gaar zijn Gieten we het af.

En laten ze uitlekken en afkoelen.

 

We pakken een Kom en breken het Ei er in.

Een beetje Ketjap,  Kerrie en Nootmuskaat.

En Peper en Zout er bij.

Dit gaan we Klutsen.

En laten het even Rusten.

 

We nemen een grote platte Schaal.

We bestrooien die met Maizena.

En een beetje Paneermeel.

De afgekoelde asperge dopen we in het Ei mengsel.

En Rollen het door de Schaal.

Met Maizena Paneermeel.

En we laten het even intrekken.

 

We pakken een Koekenpan.

We doen er Roomboter in

En bakken de asperges per 4 stuks.

Mooi goudbruin en leggen ze op een Serveerschaal.

Even laten staan voor je ze serveert.

Lauw of Koud kan je ze ook serveren.