Asperse-Friet.

 

Hele verse Asperse.

1 Ei.

Maizena.

Paneermeel Naturel.

Ketjab.

Kerrie.

Nootmuskaat.

Olijfolie.

Peper. Zout.

Roomboter.

 

Bereiding:

 

We snijden de hele Asperse in twee stukken.

Die Koken we in het Water.

 Met een beetje  Zout en een beetje Olijfolie.

Als ze gaar zijn Gieten we het af.

En laten ze uit lekken en afkoelen.

 

We pakken een Kom en breken het Ei er in.

Een beetje Ketjab Kerrie en Nootmuskaat.

En Peper en Zout er bij.

Dit gaan we Klutssen.

En laten het even Rusten.

 

We nemen een grote platen Schaal.

We bestrooien die met Maizena.

En een beetje Paneermeel.

De afgekoelde Aperse dopen we in het Ei mengsel.

En Rollen het door de Schaal.

Met Maizena Paneermeel.

En we laten het even intrekken.

 

We pakken een Koekenpan.

We doen er Roomboter in

En bakken de Aspesres per 4 stuks.

Mooi goudbruin en legen ze op een Serveerschaal.

Even laten staan voor je ze serveert.

Lauw of Koud kan je ze ook serveren.