"Konijn op ze Limburgs "

 

Konijn. 

3 witte uien.

1 rode ui.

Rozemarijn.

Jeneverbessen. 

Kruidnagels. 

Azijn.

Sojasaus. 

Honing.bruine suiker. 

3 plakken ontbijtkoek. 

Peper&Zout. 

 

Bereidingen:

 

We snijden de rode en witte uien in ringen. 

Legen dit in een schaal. Doen er Jeneverbessen en de Kruidnagels erbij. Meer Jeneverbessen dan Kruidnagels. 

 

Legen het Konijn er in. En doen er azijn bij. Dat de Konijn er in zwemt.

 

Doen er folie of een deksel er op. En laten dit 24 uur in de koelkast intrekken. Dan halen we het uit de koelkast. En laten het op kamertemperatuur komen. Doen boter in de braadpan.

 

En als de boter is gesmolten, Legen we de Konijn er in. En we smoren even het Konijn aan beide kanten. Een beetje sojasaus er over.

 

En doen het azijn vocht met de rest van de inhoud erbij. Een eetlepel Honing, en een eetlepel bruine suiker, en de ontbijtkoek erbij. peper&zout.

 

Dit laten we prutten. Zolang dat het de Konijn niet meer in het vocht zit. Maar er half er onder.

 

Serveer het met brood en groenten of salade. 

Eetsmakenlijk.