Hollandse boeren snert. 

1 rookworst. 

Speklappen. 

Rib karbonades. 

Merpijpje. 

2 prij.

1 knolselderij.

Soepgroenten. 

5 uien.

1 Teentje knoflook. 

500 gram groene split erten.

Peper&Zout. 

Soep pan.

 

Bereidingen:

We snijden de uien en de Knoflook. 

En de rest in kleine stukken. 

En de Speklappen en karbonades. 

Peper&Zout. 

 

Doen dit in de soep pan.

Als laast doen we de groene split erten er in.

Doen er water bij, net dat je het water kan zien.

Maar niet ondergelopen is.

Zetten dit aan de kook.

 

Tijdens het koken vaak goed roeren. 

Net zolang dat de split erten gaar zijn.

Dan snijden we de rookworst in plakjes. 

En doen die in de pan.

 

De bedoeling is met snert dat de pollepel.

recht in de pan blijft steken. 

Doe je er meer water bij,dat het vloeibaar is.

dan is het erten soep.

 

En het is klaar. Serveer het met rogge brood met spek.