Ierse Zalm met Guninnes Stout.

 

Dit gerecht komt uit Ierland.

Door in het najaar de Zalmen in de Grond.

Koud te Bewaren voor in de Winter en het Voorjaar.

 

1-grote Zalm zonder Huid.

Basterd Suiker.

Een Flesje Stout.

(kan je niet aan stout komen,

Wiskey kan ook zeer goed.)

Peper en Zout.

 

Bereiding:

 

We gaan de Zalm Koudgaren.

 

We nemen een grote langwerpige Schaal.

En we legen er Folie op.

Dan legen we de Zalm er op.

En bestrooien die het Peper en Zout aan een kant.

Deze kant bestrooien we ook,

Gul met Basterd Suiker,

Dan schenken we het stout er over.

De hele Zalm, verpakken we dan verder in de folie.

We legen de Schaal met de verpakte Zalm.

48-uur in de Koelkast.

Daarna halen we de Zalm uit de folie.

En spoelen we die schoon.

Onder de koude stromende kraan.

 

Seveer het koud op het Bord.

Met brood er  bij.