“Brandnetel”

 

Brandnetels komen eigenlijk overal voor.
Iedereen zal zich wel eens,
Met een Brandnetel.
Een aanvaring mee hebben Gehad.
Op de Bladeren zitten kleine,
Brandharen met Gif er in.
Wat een Flinke Branderige Jeuk,
Voor een paar uur geeft.

Voor de Keuken is het een Kruid
En ook een Groente.
Met een schaar en een paar handschoenen.
En een Tas.
Gaan we de Natuur in om ze te Plukken.
We snappen wel dat je ze niet te dicht.
Bij een Autoweg moet gaan zoeken.
En alleen de verse Toppen.
Aangezien Brandnetels veel Stikstof opslaan.

In de Keuken pakken we een Pan of Schaal.
Zorg ook voor Handschoenen. Het Gif is geneutraliseerd als het gekookt is.
De Toppen erin met veel Koud water dat ze zwemmen.
Laat dit ongeveer 30 minuten staan.
Dat alle Zandt en aarde is gaan zinken.
Spoelen het goed na.
Dan in een Pan met Water laten Koken met een beetje Zout.
Tot dat het zacht is, ook de stengels.
Gieten het Water af.
(het Kookwater is een goede basis voor Groenten Soep)
En het is klaar…

Dit moet je gewoon een keer proberen…
Het kan raar klinken,..
Maar je zal zeker geen spijt krijgen!!!