“Verse Sambal”

 

Verse Peper.

1 Ui.

1 Charlot.

1 Blikje Tomaat Puree.

Mosterd

Beetje Olijfolie.

 

 

Bereiding:

 

Snij de Ui en het Charlotje.

Leg dit in de Blender.

Doe ook 1 blikje tomaten puree er in.

En een Eetlepel Mosterd.

Een beetje Olijf olie erbij.

Snij de verse Pepers en doe deze er ook bij.

Een klein Kopje Water.

En doe de Blender aan.”

Als het Puree is geworden laat je het even rusten.

 

Pak een Steelpan en zet die op een laag Vuurtje.

Schenk de inhoud van de Blender er in.

Roer het zacht tot het een beetje gaat Borrelen.

Zet het Gas uit en laat het afkoelen.

Doe de sambal in een Pot.

 

Na 24uur in de Koelkast is het bruikbaar.

Niet eerder.

 

(Tip!!! Laat de Kraan stromen.

Dat je regelmatig je Handen kan Wassen.

Dan voorkom je.

Dat de Peper in je Ogen,

Mond of een andere plek kan gaan inbranden.)