“Vlaamse-Friet”

 

 

3 Grote verse Aadappels per Persoon.

Strooi Zout.

Frituur Zonnebloem Olie.

 

 

Breiding:

 

We snijden de Aardappels ongeveer 1cm breed.

En een halve centimeter dik.

En in rechte Repen.

(Patat -Vorm)

 

We zetten de Frituurpan op het Gas.

En legen de Aardappel reepjes in het frituurmandje.

Eerst gaan we ze voorbakken.

Als de Frietjes gaan drijven in de hete Frituur Olie.

En Bruin worden.

Doen we het Gas uit en laten ze even uit lekken.

In het Frituurmandje boven de Frituurpan.

 

Dan doen we het Gas weer aan en gaan ze afbakken.

In de hete frituur Olie.

Ongeveer 10 minuten.

Dan zijn ze mooi Goudbruin.

We halen het frituurmandje er uit.

En gaan we ze even goed droog schudden.

(boven de Wasbak bijvoorbeeld)

We pakken een Staalvergiet.

Doen de Friet er in en schuddend doen we er zout bij.

En meteen op het Bord geserveerd.