“Kip-Toscane”

 

“Kip Toscane was eigenlijk in Italie ontstaan.

Voor op Brood. In de Middag.

Voor de Boeren Land arbeiders.”

 

 

Kipfilet: hoe veel jij er in wilt hebben.

Veel Tomaten.

Knoflook.

Uien.

Ketjab.

Mosterd.

Sambal.

Kerrie.

Nootmuskaat.

Peterselie.

Thijm.

Laurier Blad.

Olijfolie.

Peper&Zout.

 

Bereiding:

 

We snijden de Knoflook Fijn.

De uien in grove stukken.

Olijfolie in de Pan en we doen de Knoflook en de Uien.

En de Kerrie en de nootmuskaat en de Peterselie er bij.

En de Thijm.

Dan de Tomaten die in vieren hebben gesneden er in.

(je kan ook Gepelde Tomaat uit Blik nemen)

Laurier Bladeren er bij, Ketjab en Water.

Dan doen we de hele stukken Kipfilet er bij.

Dit laten we goed 30 minuten door Koken.

We pakken de Stamper.

 

En Stampen de Tomaten en de Gare Kipfilet tot het een brij wordt.

Dan doen we er Mosterd er bij.

En Paneermeel er bij, dat het gaat binden.

Dan doen we er Sambal Peper en Zout.

Naar Smaak ook in de Pan.

Als het gaat pruttelen is het Klaar.

Serveer het Warm met Pasta bijvoorbeeld...

 

 

(tip: Wees met Kip Toscane vooral niet gierig met Tomaten.

Ik zelf doe voor een normale Braadpan minimaal twaalf verse Tomaten.

Of drie Blikken gepelde Tomaten)