“Mitori” (Afrikaanse bananen soep).

 

( Let er op dat deze Maaltijd Soep uit Afrika machtig is)

 

Voor vier personen:

 

2 rundsoep botten.

250 gram mager rundgehakt.

5 bananen.

1 tomaat.

1 knoflook teentje.

10 piket peper korrels.

4 laurier bladeren

1 takje rozemarijn,

1 takje peterselie.

1 takje munt

Een beetje kerrie en nootmuskaat.

En een beetje sambal en snufje zout.

 

Bereidingwijze:

 

Kook de 2 rundbotten 2 uur uit tot runder Bouillon,

Kook er 4 laurier blaadjes, 10 Piket Peper korrels,

Sambal (naar smaak)

Heel knoflook teentje.

Rosmarijn, tijm en peterselie.

En een takje verse munt.

Met kerrie en nootmuskaat mee.

 

Haal daarna de runder botten eruit.

Schil de 5 bananen en doe ze in grove stukken in de pan.

Snij de tomaat in vier stukken en doe die er ook bij.

 

Als de bananen gaar zijn prak je met de stamper

tot het er geen grove stukken meer in zitten.

Dan pak je het magere rundgehakt.

En dan leg je deze in stukken in dezelfde pan

Als het gehakt is geslonken tijdens het koken.

Roer je nog even door de soep.

Doe er nog een beet je zout bij naar smaak bij

en zet dan het gas uit.

 

Serveer de Afrikaanse mitori soep met brood.