“Indonesische Pinda Saus”

 

Dit recept is met de basis.

Van verse Pinda’s bereidt.

En is zeer machtig.

 

Indregrienten:

 

200 Gram ongezouten verse Pindas.

1 Knoflook teentje

1 Charlotje.

Verse Peper naar Smaak.

Citroensap.

Rozenmarijn.

Twee eetlepels Bruine Suiker.

Een Eetlepel Mosterd.

Olijfolie.

 

Bereiding:

 

We doen de Pindas in de Blender met Warm Water.

En Blend het geheel fijn

We Snijden de Knoflook en het Charlottje Fijn.

De verse Peper snijden we ook fijn,

En halen de zaden er uit.

(je kan ook Sambal gebruiken)

We doen een Steelpan op het Gas.

Met een beetje Olijfolie en zout.

Doen er de Knoflook en de Charlottjes er bij.

En de peper, en de Rozemarijn.

Na 1 minuut doen we er Citroensap erbij en 1 eetlepel Mosterd.

Even de Steelpan schudden en nu Pinda uit de blender er bij.

Goed roeren met een Lepel.

En al roerend de Bruine Suiker er bij.

En als nodig is Water erbij,

Net genoeg dat het een gladde Saus wordt.

Als je het moet opwarmen?

Doe er een beetje water er bij tijdens het opwarmen.

Serveer de Indonesische Pinda Saus Warm

 

(tip: dit is de beste basis,voor Pinda Soep)