“Javaanse-Pinda-Soep”

 

Pinda Soep op zijn Javaans,Heeft een zachte nasmaak.

Dit Recept is de basis.

Je kan er van alles in doen.

Dat het een Maaltijd Soep wordt.

 

Indregenten:

 

Pindakaas.

Kipboulion.

Water.

Ketjab.

1Tomaat.

1 Verse Peper.

2Teentjes Knoflook.

1Ui.

Rozemarijn.

Laurier blad.

Kerrie.

Nootmuskaat.

Peper&Zout.

 

Bereiding:

 

We pakken een Grote Pan.

Doen er Water en de Kipboulion er in.

De Kruiden er bij. Naar smaak.

Snijden de Knoflook Tomaat en de Ui fijn.

En de verse Per snijden we fijn,

en halen de zaadjes er uit.

 

En we laten dit aan de Kook komen.

Dan pakken we een Lepel.

En met de Lepel doen we de Pindakaas erbij.

Heel langzaam dat de Pindakaas in het water smelt.

Even door roeren en het is klaar.